HUN-HYPOS Projekt

“Magyarországi e-learning képzés hibrid energiarendszerek tervezésére és működtetésére”
LLP-LdV-TOI-2008-HU-07

 eu-logo_magyar

Igényfelmérés

Partnerek

HUN-HYPOS e-learning kurzus

Teszt képzés

Hibrid Technológiai Projekt Fejlesztő Menedzser képzés

Hibrid Technológiai Tervező Szakértő képzés

A világ energiaigénye jelentős mértékben megnőtt, és a hagyományos, nem megújuló (kimerülő) energiaforrások korlátozott mennyiségben állnak rendelkezésünkre a Földön. Az Európai Bizottság irányelve alapján, amit Magyarországnak is követnie kell, a megújuló energia várható arányának el kell érni a 20%-t 2020-ra.
A növekvő elektrizálási igények arra késztetik a hatóságokat és a szakembereket, hogy olyan módszert találjanak, amivel gyorsan, olcsón és megbízhatóan villamosíthatnak. A kombinált alternatív energiaellátó rendszereknek egyesíteni kell a többi alternatíva előnyeit, és, legalábbis részben, kiiktatni a hátrányokat.
Szükség van egy átfogó képzési anyagra, ami lehetővé teszi a mind a megújuló energiaforrásokat, mind a hagyományos technológiákat alkalmazó alternatív energiaellátó rendszerekre épülő iparnak, hogy kövesse a gyorsan növekvő kereskedelmi piac egyenletesen magas tervezési, működtetési és monitoring szabványát.

A projekt kiindulópontja
Ez a projekt egy másik, az Európai Bizottság által támogatott „HYPOS-DILETR: kombinált alternatív energiaellátó rendszerek tervezésére és működtetésére kialakított távoktatási struktúra” nevű Leonardo da Vinci Programban szerzett tapasztalatokból ered. Ebben a projektben megvalósult a kombinált alternatív energiaellátó rendszerek tervezésére, működtetésére és felügyeletére irányuló távoktatási program, annak az igénynek köszönhetően, hogy ilyen képzés egész Európában nem létezett.

Célkitűzések
Az a célunk, hogy erősítsük a megújuló energia szektor technológiájához és legjobb alkalmazásához kapcsolódó magyar energia szaktudást, úgy, hogy létrehozunk egy nemzeti távoktatási rendszert: egy átfogó, speciális képzési programot, ami a lehető legrugalmasabb, hogy kielégítse mind az egyének, mind a Magyarországon jelenlévő szervezetek képzési igényeit és követelményeit

Módszertan
Alacsony árának, magas színvonalának és azon ténynek köszönhetően, hogy nem kell feltétlenül hiányozni a munkahelyről, a távoktatás az egyik legreménytelibb és legvonzóbb oktatási forma, ezért is kedvelik a vállalati vezetők. További e-learninges anyaggal kiegészítve szeretnénk a Magyarországra átdolgozott kurzust még vonzóbbá és megfelelőbbé tenni mindazok számára, akik tudásukat akarják fejleszteni, magasabb végzettséget szerezni.

Munkaterv
A jelen projekt keretében folyó munka a következő nagyobb feladatokra bontható:
1. Magyarországon meglévő képzések felmérése, a célcsoport képzési igényének valamint egy ilyen, nem kredites magyarországi képzés követelményeinek meghatározása
2. Az országos felmérés eredményéről tanulmány készítése
3. A kidolgozott távoktatási kurzus struktúrájának, kiegészítő anyagnak adaptálása, elkészítése és magyarra fordítása
4. Az adaptált, lefordított, alternatív energiaellátó rendszerekre vonatkozó távoktatási tananyag kipróbálása

5. Disszemináció

Partnerség
A partnerség három ország öt partnerintézményéből áll, melyek rendelkeznek tapasztalattal képességfejlesztés, tananyag fejlesztés terén, valamint nemzeti és nemzetközi szinten tudnak képzéseket szervezni és lebonyolítani.
A Megújuló Energiaforrás Központ (CRES) biztosítja, hogy a tananyag kifejlesztése során szerzett tudását megosztja és hozzáteszi a magyar adaptációhoz. Minden partner részt vesz a megfelelő oktatási eszköz kidolgozásában valamint a felmérésben és a szükségletelemzésben szakmai tapasztalatai alapján. Az egyetemek biztosítják az elméleti hátteret, a témához és didaktikához kapcsolódó szaktudást, ami szükséges a felmérés eredményéről készülő részletes tanulmányhoz.
A KKV-k jelenléte biztosítja a privát szektor szakértelmét, ők garantálják az elmélet és gyakorlat egységét és valódi élethelyzetben tesztelik a módszertant.

Partnerek:

  • Megújuló Energiaforrás Központ (CRES)

www.cres.gr

  • Budapesti Műszaki És Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Idegennyelvi Központ

www.nyi.bme.hu

  • Szent István Egyetem

www.rgvi.gtk.szie.hu

  • Bluewaters Környezetvédelmi Tanácsadó Cég

www.bluewaters.at

Project Koordinátor:

  • Határok Nélkül Kft.

www.hataroknelkul.hu

 

Hosszú távú hatás
A projekt végső célja, hogy jobb és magas színvonalú kombinált alternatív energiaellátó rendszereket hozzunk létre magyar szakemberekkel azáltal, hogy biztosítjuk a célcsoport (energiaellátó rendszert tervező szakember, vállalati döntéshozó, energia termelésben és elosztásban dolgozó mérnök, a helyi és regionális energiaügynökségek technikai személyzete) számára az átfogó, speciális képzési programot.

 

Jelenlegi feladat
  A projekt 2010. október 31-én lezárult. A kurzusok tananyagai a tesztkurzus tapasztalatai valamint külső szakértő javaslatainak figyelembe vételével véglegesítésre kerültek.

2011 januártól beindítjuk képzéseinket:

HIBRID TECHNOLÓGIAI PROJECT FEJLESZTŐ MENEDZSER

HIBRID TECHNOLÓGIA TERVEZŐ SZAKÉRTŐ

 

JELENTKEZÉSÉHEZ AZ ALÁBBI ADATOKAT KÉRJÜK MEGADNI:

Név:
Végzettség:
Cím:
Telefon:
E-mail:
Szervezet/Cég:

Szeretnék részt venni a képzésben:
Hibrid Technológia Tervező Szakértő: IGEN/NEM
Hibrid Technológiai Project Fejlesztő Menedzser: IGEN/NEM
További információt kérek az alábbiak szerint:
…………………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………………. 

Amennyiben érdekli képzésünk, várjuk érdeklődését!

Az Európai Bizottság támogatást nyújtott ennek a projektnek a költségeihez. Ez a közlemény a szerző nézeteit tükrözi, és az Európai Bizottság nem tehetõ felelõssé az abban foglaltak bárminemű felhasználásért.

A projekt az Európai Bizottság társfinanszírozásában valósul meg.
A weboldal kizárólag a szerző álláspontját tükrözi, és a Bizottság nem vonható felelősségre az oldalon található információk bárminemű felhasználásáért.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük