EU Online – Az EU fejlesztése az online innováción keresztül

 eu-logo_magyar

EU Online – Az EU fejlesztése az online innováción keresztül
2015-1-LV01-KA204-013388
A projekt 2015. szeptemberében kezdődött, várható befejezése 2018. július.

 

Az EU fejlesztése az online innováción keresztül”  projekt célja, hogy a résztevő partner országokban felmérje és elemezze  a munkaerőpiaci igényeket annak érdekében, hogy azonosítani lehessen a feltörekvő állásokat és a felnőtt tanulók igényeit annak érdekében, hogy egy nemzetközi jelentést készítsünk a képzési igényekről; hogy az igényeknek megfelelően létrehozzunk 7 digitális online oktatási anyagot; hogy fejlesszük a felnőttoktatás képzéseit és azok tartalmát, hogy kreatív és kritikus gondolkodási stratégiákat biztosítsunk az oktatóknak és létrehozni egy olyan anyagot, mely tartalmazza, hogy hogyan lehet fejleszteni az alábbi témákat a felnőttoktatás területén:

– Kreativitás és innováció a felnőttképzésben
– Laterális gondolkodás és önfejlesztési képzések szervezése a felnőttoktatásban
– A felnőttképzési szervezetek menedzsmentje
–  Fenntarthatóság a felnőttképzésben
– Az élethosszig tartó tanulás szükségessége a felnőttoktatásban
– Interaktív módszerek alkalmazása a felnőttképzésben

 

A projektben résztvevő partnerországok: Lettország, Ciprus, Spanyolország, Bulgária, Olaszország, Törökország és Magyarország.

 

A távoktatás egyik legfontosabb célkitűzése, hogy biztosítsa az oktatást azon személyek számára is, akik nem tudnak részt venni a formális  oktatásban vagy felnőttképzésben olyan akadályok miatt, mint a fogyatékosság, időbeli-, helyi korlátok vagy munkakörülmények miatt. Az alapötlet a fizikai tér és idő határainak eltávolítása. Ezeknek a tanulóknak szól a projektbe tervezett innováció, mely egy nagyon fontos szükséglet számukra. Elemezve a tanulók szükségleteit és igényeit tudunk priorizálni és úgy szervezni az oktatást, ahogyan az nekik a legmegfelelőbb időben és térben.

http://adultcourses.eu/login/signup.php

A projekt az Európai Bizottság társfinanszírozásában valósul meg.
A weboldal kizárólag a szerző álláspontját tükrözi, és a Bizottság nem vonható felelősségre az oldalon található információk bárminemű felhasználásáért.