Nemzetközi pályázatok

Az Alapítvány számára fontos, hogy az egészség (mentális egészség) és jobb életszínvonal elősegítésével hozzájáruljon a fenntartható életmód biztosításához. Az egészséges életmóddal és környezetvédelemmel kapcsolatos általános tudáson túl fontos a szellemi frissesség és élethosszig tartó tanulás folyamata is, hiszen a fenntartható életmódnak ezek elengedhetetlen részei. Ennek érdekében végzi Alapítványunk oktatási tevékenységét több kiemelt területen. Elsődleges célcsoportunk a hátrányos,munkanélküli és/vagy alulképzett emberek, de igény szerint cégek, vállalatok és egyéb intézmények számára is szervezünk oktatást, képzést, tréninget.

Az Alapítvány 2013-ban bekerült a felnőttképzést folytató intézmények nyilvántartásába 00048-2013 lajstromszámon.

A képzéseink és a megcélzott területek:

Green Bird projekt – Zöld-turizmus fejlesztését célzó oktatási anyag. Alapítványunk koordinálásában 2015-ben összeállt egy nemzetközi partnerség Portugália, Bulgária, Olaszország és Magyarország közreműködésével. A projekt célja egy olyan B-learning modulokra épülő oktatási anyag átvétele és fejlesztése, ami a partner országok sajátosságainak figyelembevételével, gyakorlati tudásra építve a zöld turisztikai attrakciók és tematikus utak kialakítását célozza meg. A projektről bővebb információ ITT található.

Valid AID+ – Munkahelyen szerzett kompetenciák érvényesítése alacsony képzettségű emberek számára az Adminisztráció, Kereskedelem és Vendéglátás szektorban (2013-1-GR-LEO05-14120). Az Alapítvány magyarországi validációs rendszer kidolgozásában vesz részt egy Nemzetközi konzorciumi együttműködésben. Európai Uniós támogatással megvalósuló program az alacsony képzettséggel rendelkezők számára biztosít lehetőséget, hogy munkahelyükön elismerjék, és érvényesíthessék a non-formális és informális képzés során szerzett tudásukat, tapasztalataikat. Az elkészült anyag ingyenesen elérhető és hozzáférhető lesz a célcsoport számára.

INSIGHT – Általános kompetenciákat felmérő, fejlesztő képzésÁlláskeresési technikák, tudásszint felmérés, képzési szükségletek felmérése, képzési tanácsadás. Az Alapítvány 2011 és 2013 között közreműködött munkanélküliek számára készített oktatási anyag szakmai kialakításában, a tananyaggal kapcsolatos előadások megvalósításában. A projekt az Európai Unió által finanszírozott, Egész Életen Át Tartó Tanulás Program keretében zajlott, ahol a nemzetközi konzorcium magyarországi tagja a Határtalanul Iroda kft. volt. Az Ecocenter Alapítvány vállalta a tananyag átvételét és népszerűsítését, ezért beépítette az általa kínált képzésekbe ezáltal biztosítva a célcsoport számára a közvetlen hozzáférést.

Magyarországi Hibrid Technológiával kapcsolatos képzés –  Hibrid Technológia Tervező és Projekt Fejlesztő Menedzser képzés. A projekt a Leonardo da Vinci élethosszig tartó tanulás program keretében jött létre 2008 és 2010 között, melynek koordinátor a Határok Nélkül Kft. volt. A tananyag kialakításában magyar oldalról részt vett továbbá a Szent István Egyetem Energetika Tanszéke, illetve a Budapesti Műszaki Egyetem Idegennyelvi Központja is. Az Ecocenter Alapítvány vállalta az elkészült tananyag átvételét, terjesztését, népszerűsítését, hiszen az Alapítvány céljával összefüggő képzést  közvetlenül tudja közvetíteni célcsoportja és partnerei felé. A projektről bővebb leírás ITT található.

ILEAP – Mezőgazdasági termékek energetikai hasznosítását végző szakemberek és menedzserek képzése. A Szakmai képzés az Alapítvány céljaival összhangban áll, a fenntartható életmód és a környezetvédelem tekintetében biztosít egy hasznos és tartalmas tudást. A tananyag szintén az Élethosszig tartó tanulás program keretén belül került kialakításra még 2006-ban a Határok Nélkül Kft irányításával. Alapítványunk a kiváló anyag átvételét vállalta, amelyet azóta szakértőink segítségével aktualizáltunk, frissítettünk, így biztosítva a naprakész szaktudást az érdeklődők számára.

Általános Német- és angol nyelvi képzés – A nyelvtudásnak soha nem volt még akkora gazdasági, társadalmi és politikai jelentősége mint napjainkban. Az élet minden területén szükségünk van legalább alap kommunikációs szintű nyelvtudásra, amelyhez alap- és középszintű nyelvi képzéseinkkel biztosítunk kiváló alapot.

Alapítványunk több régiós és országos civil konferencián képviseltette magát, ahol szakmai előadásokkal, oktatásokkal tájékoztattuk az egészség és környezet védelmének fontosságáról a civil képviselőket.

A fiatalok környezet- és egészségtudatos nevelése és oktatása kiemelt célunk, ezért különösen fontosnak tartjuk nemzetközi és hazai szakmai találkozók szervezését, olyan lehetőségek és színterek megteremtését, ami a fiataloknak nem csupán szakmailag jelent előrelépést, hanem kapcsolatépítés, nyelvtanulás, környezettudatos és kulturális ismeretek megszerzésének szempontjából is meghatározó. Ezen célunkból kifolyólag szervezünk rendszeres környezetvédelmi szakmai programokat, Ökonapot, illetve több pályázat és programterv került kidolgozásra ezzel kapcsolatban.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük