Lakossági Egészség megőrző program

Az Ecocenter Alapítvány 2011 évtől egészségmegőrzéssel kapcsolatos szűrő és egészségfejlesztő programokat valósít meg, rendezvényeket szervez, oktató, marketing tevékenységet folytat.

Szűrések és a betegségeket megelőző tevékenységek/életmódváltás fontosságát és hazai elterjesztését. Betegtájékoztató kiadványok készítése kiadása és terjesztése. Előadások, találkozók szervezése oktató jelleggel, illetve országos szintű orvos-beteg találkozók megvalósítása. Célunk, hogy minél hitelesebb és pontosabb információt kapjon a lakosság a krónikus betegségekről, azok felismeréséről és megelőzéséről.

 

Célunk, hogy minél szélesebb körben tudjuk terjeszteni ismeretanyagunkat és együttműködve más civil szervezetekkel, ennek hatását meg tudjuk sokszorozni. Közérdekű témában, oktató jelleggel konferenciát és fórumot szervezünk, amivel olyan civil szervezeteknek szeretnénk segítséget nyújtani, melyeknek legfőbb célja az egészségmegőrzés, betegségmegelőzés. Kiemelten közhasznú tevékenységükből és speciális helyzetükből kifolyólag különösen nagy jelentősége van, hogy hatékony működésük érdekében minden forrás- és megjelenési lehetőséggel tisztába legyenek, ezért finanszírozás, együttműködés, kommunikáció és esélyegyenlőség témák köré csoportosítjuk az oktatást. A konferencia és fórum során lehetőségük nyílik a résztvevőknek más szervezetekkel való kapcsolatépítésre.

 

A hasonló céllal foglalkozó, egy téma köré szerveződött szervezetek összefogása kiemelkedő fontosságú a civilek működése során, ezért a rendezvény közösségépítés szempontjából is jelentős szereppel bír. A támogatás révén megvalósuló Konferencia és civil fórum programunkkal a megjelent civil szervezetek hatékonyabb működését szeretnénk elősegíteni, ezért neves előadók tolmácsolásában olyan témákat érintünk, melyek valamennyiük számára hasznos tudást közvetít.