Egészségmegőrzés

Egészséges Ember – Egészséges Környezet

Az egészségi állapotunk az egyik legnagyobb értékünk, amit nagy odafigyeléssel, körültekintő életmóddal kell kezelnünk, fenntartanunk és fejlesztenünk. Ez nem csak egyéni, de közös cél is, hiszen egy egészséges, életerős társadalom mind gazdaságilag, mind szellemi téren többet tud teljesíteni, magasabb színvonalú életmódot, élhetőbb jövőt tud biztosítani. Magyarországon sajnos nem alakult ki egészségtudatos magatartás, amit az a tény is demonstrál, hogy a lakosság több mint fele szív- és érrendszeri megbetegedésben szenved. A halálozási és megbetegedési statisztikák alapján a keringési rendszer betegségei, a rosszindulatú daganatok, az emésztőrendszeri betegségek és a légző rendszeri betegségek a legmeghatározóbbak. Úgy gondoljuk, hogy a lakosság életmódjának változásával, egészségtudatos hozzáállásának erősítésével ez a tendencia megállítható, megfordítható.

Megvalósult és állandó programjaink:

  • INGYENES LAKOSSÁGI SZŰRÉSEK: Az elmúlt évek során több mint 200 ingyenes lakossági szűrést valósítottunk meg, ahol több mint 3000 főt szűrtünk le, akik tanácsadásban, tájékoztató előadásban is részesültek. A dohányzás megelőzés illetve a leszokást ösztönző foglalkozások mellett az egészséges táplálkozásról, az energia-egyensúly megtartásának fontosságáról tartottunk előadásokat a gyermekeknek és fiataloknak, hiszen a fenntartható jövő az ő kezükben van, ezért fontos a szemléletváltást már a legfiatalabbaknál elkezdeni.
  • Életmódprogramok – Hatvan: 2013-2014 között a hatvani kistérség lakosai számára Egészségre nevelő és szemléletformáló programsorozatot valósítottunk meg, mely során egy tematikusan kidolgozott, szakmailag felépített rendszerben egymásra épülő egészségprogram zajlott le, több száz helyi lakos bevonásával, aktív részvételével. Kiemelt terület a dohányzásról való leszokás elősegítése, és a  rászokás megelőzése volt.
  • Életmódprogramok – Nagykanizsa: 2012 és 2013 között egy nagykanizsai cég dolgozói számára szervezett az Alapítvány Egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogram valósult meg. A projekt során stressz kezeléssel kapcsolatos illetve dohányzás megelőzés és leszoktatást célzó programok valósultak meg. A cég a munkavállalóinak e programsorozat keretein belül egy átfogó képet adott az egészségről. Megmutatták a dolgozóknak, hogy miért is fontos az életmódváltás az egészségük érdekében. Bővebb információ a megvalósult programokról: www.dkgeast-tamop.hu

Az elmúlt évek során megvalósított egészségmegőrzéssel kapcsolatos céges és lakossági rendezvények során mind szervezési, mind szakmai téren olyan tapasztalatra, információra és szakembergárdára tettünk szert, amellyel valamennyi korosztály számára értékálló tudást és hasznos ismereteket tudunk átadni. Részletes programtervért és tanácsadásért vegye fel velünk a kapcsolatot ITT!


Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük