Green Change projekt

Program Erasmus+

KA210-YOU típusú projekt – Kisléptékű partnerségek a fiatalok körében

Projekt azonosító: KA210-YOU-08CBBBF5

Projekt időtartam: 01-03-2022 – 01-06-2023 (15 hónap)

Teljes támogatás: 60 000 EUR

Partnerek

Ecocenter Alapítvány – Magyarország
A ROCCA – Olaszország
Asociación para la protección del medio ambiente REACT de Valencia (REACTVLC) – Spanyolország

LEÍRÁS
Az éghajlatváltozás és a környezet romlása egzisztenciális fenyegetést jelent Európára és a világra. E kihívások leküzdése érdekében az európai zöld megállapodás modern, erőforrás-hatékony és versenyképes gazdasággá alakítja az EU-t.
Az éghajlatváltozás már ma zajlik, ezért egy ellenállóbb holnapot kell építenünk. A világ most zárta a rekord legforróbb évtizedét, amely során a legmelegebb év címét nyolcszor nyerték el. Ezek a szélsőségek az erdőtüzektől és hőhullámoktól az északi sarkkör felett a pusztító aszályokig a mediterrán régióban elterjedtek, ahol a projektpartnerek közül 2 található, és a példátlan kéregbogár-járványok által megtizedelt erdőket is érintik Közép- és Kelet-Európában, ahol a harmadik partner is található. Mindezt kiemeli az EU új, az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodási stratégiája (COM(2021) 82 final). Ezenkívül a COVID-19 világjárvány egészségünkre és társadalmi-gazdasági jólétünkre gyakorolt ​​súlyos hatásai figyelmeztetnek a nem megfelelő felkészülés veszélyeire. A projekt megalkotásakor a “Precious Plastic” globális projekt és annak a fiatalokból álló globális közössége hatott ránk, akik a műanyagszennyezés megoldásán dolgoznak. Az újrahasznosítás, mint környezetvédelem területén, az ifjúsági munka irányításával megteremthető lehetőségek becslését és mutatóit szem előtt tartva jelen projekt átfogó célja a környezetvédelemhez való hozzájárulás.

ÖSSZEFOGLALÁS:

Célok:
A projekt a fiatalok által irányított európai zöld átalakulást kívánja kreatív és fenntartható megközelítéssel kezelni a művészeten keresztül, mint az ifjúsági kifejezés és intelligencia egyik formája. A projekt fő módszertana a műanyag újrahasznosítás elveinek digitális formátumban történő alkalmazása, valamint az éghajlatváltozásra való figyelemfelkeltés a közösségi kommunikáció street-art formáján keresztül.

Végrehajtás:
A projekt konkrét céljai a következők:

  • Az ifjúsági munka digitalizálás keretrendszerének kísérlete és az IKT ifjúsági munkában való használatának előmozdítása
  • A partnerek kapacitásának erősítése a zöld oktatás és művészet területén.
  • Környezetvédelmi tanulók, mentorok és kortársképzők közösségének létrehozása.

Olyan webes platformot fogunk létrehozni, amely egyesíti a művészetet és a környezetet.

Eredmények:

  • Legalább 70 ifjúsági munkás tanult a zöld utcai művészetről.
  • Spanyolországban, Olaszországban és Magyarországon legalább 120 workshop valósult meg a projekt témájában.
  • A mindennapi ifjúsági munkában hasznosítható webes platform.
  • 70 ifjúsági munkás digitális kompetenciáinak növelése.
  • 3 online kurzus készen áll a workshopokhoz digitális formátumban.
  • Az ifjúsági munkások munkájának jobb minősége európai dimenzióval.

A projektet az Európai Bizottság támogatta. Az itt megjelent írás csak az író nézeteit tükrözik, a Bizottság nem tehető felelőssé az itt megjelent információ bármi nemű felhasználásáért.