Fenntarthatóság és Környezetvédelem

Egészséges Ember – Egészséges Környezet

Az Alapítvány elsődleges célja a környezet és természet védelme, az emberi- és a környezeti egészség megőrzése a fenntartható és élhető jövő biztosítása érdekében.

Céljaink elérése érdekében oktatásokat, előadásokat, találkozókat, rendezvényeket, kampányokat szervez, és biztosítja az ehhez szükséges marketinget; kiadványokkal, prospektusokkal és szórólapokkal népszerűsítjük, tájékoztatunk és hívjuk fel a figyelmet a fenntarthatóság fontosságára.

Olyan ingyenes programokat biztosítunk, ahol átfogó ismereteket szerezhetnek az életmódváltás legfontosabb lépéseiről, hogyan lehet kis költségvetésből ezt megvalósítani, és milyen különleges lehetőséget biztosít erre lakóhelyük.

Szaktanácsadást biztosítunk az egészségmegőrzés, a környezettudatos életmód kialakításáról, weboldalon,  e-mailen és telefonon vehetik fel munkatársakkal az érdeklődők a kapcsolatot, igény esetén személyes ügyfélfogadásra is van lehetőség.

Számos külső szakértő, szakmai partner és önkéntes közreműködik rendszeresen programjaink megvalósítása során, akiket 5 tagból álló, több éves szakmai tapasztalattal rendelkező kuratóriumunk koordinál.Országos szinten kiterjedt kapcsolatrendszerrel rendelkezünk; több szervezettel, alapítvánnyal és céggel működünk együtt rendszeresen.

Alapítványunk non-profit jelleggel működő Közhasznú szervezet, programjaink megvalósításához pályázati és támogatási forrásokat használunk.

Rendszeresen működő és lezajlott Fenntarthatósággal és Környezetvédelemmel kapcsolatos Projektjeink:

  • HUN-HYPOS Projekt (LLP-LdV-TOI-2008-HU-07)Magyarországi e-learning képzés hibrid energiarendszerek tervezésére és működtetésére
  • Komposztálási projektek Alapítványunk mint közreműködő szervezet vett részt az alábbi projektek megvalósításában, ahol elsősorban az Projekt menedzsment megvalósításában, Szakmai programok lebonyolításában, Beszámolók elkészítésében, Költségvetés összeállításában és elszámolásában tevékenykedtünk.
  • Lakásfelújítással és építéssel kapcsolatos demonstrációs központ-Hatvan. Az Alapítvány hatvani székhelyén 2010 óta működik a demonstrációs terem, ami 2 különálló részre osztható szekcióteremmel és egy akár 50 fő befogadására alkalmas előadóteremmel rendelkezik. A központban rendszeresen valósulnak meg Fenntarthatósággal kapcsolatos rendezvények, előadások, civil konferenciák és fórumok. Állandó kiállítás keretében a lakosság számára egy ingyenesen látogatható bemutatóteremként funkcionál, ahol a lakásfelújítással és építéssel kapcsolatban tájékozódhatnak a fenntartható, megújuló és környezetbarát megoldásokról.
  • Ecocenter Alternatív Energia Park egyedülálló bemutató, valamint oktatási és kutatási létesítmény Hatvanban, amely kiváló lehetőséget biztosít egy sokoldalú Fenntarthatósági Szemlére. Egy valódi “technológiai kirakat” kialakítása, mely egyedülálló a bemutatott megoldások változatosságát és a koncentrált területen való alkalmazását illetően. Állandó technológiai kiállítási lehetőség a korszerű, energiatakarékos és „környezeti értéket” figyelembe vevő megvalósítások részére.
  • ILEAP- Mezőgazdasági termékek és melléktermékek energetikai hasznosítását célzó oktatási anyag, amely igénybe vehető az Alapítvány által kínált képzések közül.

 

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük