Öko Közösségi Ház Balatonfüreden – GINOP 5.1.7-17

Európai Unió Logó   Széchenyi 2020 Logó   Európai Strukturális és Beruházási Alapok, Magyarország Kormánya logó, Befektetés a Jövőbe

 

Események

Öko Központ

Sajtómegjelenés

 

A kedvezményezett neve: Ecocenter Alapítvány

A projekt címe: Öko közösségi ház létrehozása- Társadalmi érzékenyítés Balatonfüreden és helyszín kiadási tevékenység

 

A szerződött támogatás összege: 22.410.000 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 96,42 %

A projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés): 2020.09.30.

Projekt azonosító száma: GINOP-5.1.7-17-2018-00069

 

A projekt tartalmának bemutatása:

A fejlesztés társadalmi célú tartalma:

A lakosság társadalmi érzékenyítése és környezetvédelmi nevelése, egészséges életmódra ösztönzése oktatással, programokkal, rendezvényekkel: vállalkozásokat és munkanélkülieket segítő programok, sportjellegű foglalkozások, háziasszonyoknak szóló foglalkozás, adománygyűjtési akciók. Emellett 3 új munkavállaló felvétele, melyből 2 hátrányos helyzetű. Számukra fejlesztési képzéseket nyújtunk (esélyegyenlőségi képzés, nyelvképzés), elősegítjük az egyenlő bánásmódot és esélyegyenlőséget. A munkavállalók hosszú távú foglalkoztatása a cél az üzleti tevékenységünkkel. Az új munkavállalókat is bevonjuk társadalmi tevékenységeinkbe, részt vesznek az adománygyűjtésben, ők fogadják a programokra érkezőket és végzik a lebonyolítást. Energiatudatosság és szemléletformálás ingyenes képzésekkel, mely a környezetvédelmet, a hatékony energiagazdálkodást, az egészséges életvitelt helyezi központba. A vállalkozók társadalmi érzékenyítését végezzük programjaink által, lehetőséget biztosítunk a vállalkozó partnerek megtalálásában, a pályázati lehetőségekről tájékoztatjuk őket, vállalkozási ismereteket adunk át.

 

A fejlesztés üzleti célú tartalma:

Balatonfüreden lévő épületet az Ecocenter Közösségi Házzá alakítaná jelen projektjavaslattal, melyet 15 évre kibérelt. Az épület kisebb felújítását, átalakítását, teljes akadálymentesítését és a programjaihoz szükséges eszközök beszerzését tervezi ezektől bevétel növekedést várunk.

A ház fenntartását, a munkavállalók hosszú távú foglalkoztatását és a társadalmi tevékenységeit az üzleti tevékenységeiből tartaná fenn:

  1. A ház szálláshelyként való további működtetése, mely során előnyben részesítjük a hátrányos helyzetűek foglalását. 30% kedvezményt biztosítunk a szálláshely árból, amennyiben az alábbi kategóriák bármelyikének megfelelnek: nagycsaládosok, az egy háztartásban élők egy főre jutó nettó jövedelme alacsony, mozgáskorlátozott, szellemi fogyatékos (igazolás bemutatása). A szálláshelyre az egész országból +külföldről is várunk foglalásokat online hirdetve
  2. A ház egy-egy helyiségét, kertjét bérbe adja különböző rendezvények megtartására (céges csapatépítő tréning, termékbemutató, állófogadás, sajtótájékoztató)

– új munkavállalók: gondnok, kertész, ingatlankiadási menedzser, rendezvényszervező-marketinges. Előbbi két fő részmunkaidős, a feladatuk elvégzéséhez minél több eszközt és gépet kapnak, az automatizált könnyebb munkavégzés érdekében. Utóbbi két fő számítógépet, nyomtatót, egyéb irodai felszerelést kap. A ház alsó szintje és kert teljesen akadálymentesített lesz. A fent említett munkavállalói képzés mellett folyamatos visszacsatolást adunk a munkájáról, kezdetben hosszú betanítási időszak és aktív vezetői mentor kapcsolat.

– vezetői szakmai képzések, könyvek, konferenciák (vállalkozásfejlesztés, marketing, dolgozói ösztönzés, önfejlesztés)

– piacra jutás támogatás

– termék/szolgáltatásbővítés

– infrastrukturális fejlesztés

– szakmai működés fejlesztés