VR tanfolyam Kiskunfélegyházán – PONTAL projekt

Az EcoCenter Alapítvány VR tanfolyamot tartott a kiskunfélegyházi Platán iskolában a PONTAL Erasmus projekt keretein belül!

A tanfolyamok 2022 májusában és júniusában kerültek megrendezésre, a projektben részt vevő profi oktató segítségével 20 gyereknek mutathattunk meg és taníthattunk érdekes és izgalmas dolgokat, hogy jobban megismerkedhessenek ezzel a világgal. A CoSpace Edu oktatási program segítségével létrehozták saját virtuális világukat, okos telefonjuk és néhány VR szemüvegkeret segítségével megtekinthették munkáikat. Erre az alkalomra hoztunk nekik igazi VR szemüveget is (Oculus Go VR), amire feltelepítettünk néhány játékot és lehetőségük volt kipróbálni, a gyerekek nagyon élvezték a részvételt. Munkájukat a virtuális valóságban fejleszthették, és mindenki megnézhette az általa készített világot egy speciális keretben, valamin megismerhette, kipróbálhatta a 3D nyomtatás rejtelmeit.

Összességében egy nagyon izgalmas és érdekes eseménysorozat volt, és a gyerekek nagyon élvezték, hogy részesei lehetnek ennek a projektnek. Az iskola és a szülők is szívesen bekapcsolódtak és a jövőben is nyitottak más hasonló lehetőségekre.

A projektet az Európai Bizottság támogatta. Az itt megjelent írás csak az író nézeteit tükrözik, a Bizottság nem tehető felelőssé az itt megjelent információ bármi nemű felhasználásáért.