Nefelejcs Fesztivál 2016

Nefelejcs Népművészeti Fesztivál 2016 –

Az Ecocenter Alapítvány szervezésében idén a harmadik alkalommal került megrendezésre 2016. május 1-én a Nefelejcs Népművészeti Fesztivál. Ebben az évben Hatvan városa adott otthont az eseménynek. A Nefelejcs Népművészeti Fesztivál azzal a céllal jött létre, hogy hangsúlyozza a nemzeti identitás fontosságát, segítse a helyi, kistérségi kultúra és hagyományok összefogását, megőrzését, lehetőséget adjon azok bemutatására, népszerűsítésére, elősegítse a kultúra és hagyományőrzés tovább élését, továbbá a kultúra fontosságára való figyelem felhívás elsősorban a fiatalok körében.
Ezeket a célokat a fesztivál messzemenően teljesítette harmadik alkalommal is. A megye és a település területén túl, sokan az ország távoli pontjairól érkeztek, és Budapestről is voltak látogatók, akik a műsorokon és a további programokon kívül érdeklődtek a települések iránt, felkeresték a helyi természeti és kulturális nevezetességeket is.
A megrendezésre kerülő esemény kiemelkedő alkalom a lakosság és a résztvevők életében, különleges lehetőség a hétköznapokból való kiszakadásra. A fesztiválon a résztvevők számos népi hagyománnyal és kismesterséggel megismerkedhetnek, melyek többségét ki is próbálhatják. Az általunk megszólítani kívánt célcsoport elsősorban a helyi és kistérségi lakosok, fiatalok voltak. Szélesebb körben, rajtuk keresztül a családok, rokonok, barátok, ismerősök, az ország minden részéről.
A program a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg.nefelejcs1

nefelejcs2

nefelejcs3

a gyerekek színezhettek , fonhattak, rajzolhattak

a gyerekek színezhettek , fonhattak, rajzolhattak

nefelejcs5

finom ételkészítés, főzőverseny volt

finom ételkészítés, főzőverseny volt